Mikä on Yrittäjäkassa?

Yrittäjäkassa on nimensä mukaisesti työttömyyskassa yrittäjilleLiittymällä Yrittäjäkassaan yrittäjä voi varmistaa toimeentulonsa yritystoiminnan päättymisen varalta.

Yrittäjäkassa maksaa työttömäksi jääneelle jäsenelleen ansiosidonnaista päivärahaa, mikäli päivärahan saamisen perusteet täyttyvät. Kassan tavoitteena on siten yrittäjien elämänlaadun ja turvallisuuden lisääminen vapaaehtoisen työttömyysvakuutuksen avulla.

Yrittäjäkassa (ent. Suomen Yrittäjäin Työttömyyskassa SYT) on toiminut vuodesta 1995 lähtien. Yrittäjäkassassa on noin 30 000 jäsentä. Kassa maksaa päivärahaa keskimäärin 950 jäsenelle kuukausittain.

Miksi kannattaa kuulua Yrittäjäkassaan?

1.

Yrittäjäkassaan kuuluva yrittäjä voi saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos hänen yritystoimintansa päättyy.

2.

Palkansaajasta yrittäjäksi ryhtyvällä on mahdollisuus katkeamattomaan työttömyysturvaan, jos hän siirtyy palkansaajakassasta yrittäjäkassaan kolmen kuukauden kuluessa yritystoiminnan aloittamisesta lukien.

3.

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Vuonna 2022 jäsenmaksu on alimmillaan 13,60 euroa kuukaudessa eli 163,23 euroa vuodessa.

Jo yli 30 000 yrittäjää on turvannut itsensä työttömyyden varalta. Turvaa sinäkin – liity Yrittäjäkassan jäseneksi.

Kukan on mielestäsi Suomen uhkarohkein yrittäjä vuonna 2022?

Ilmianna hänet meille! Ilmiantajien kesken arvotaan 5 kpl 50 € K-ryhmän lahjakorttia.

Kilpailun järjestää Yrittäjäkassa. Suomen uhkarohkeimman yrittäjän valitsee valintaraati. Kilpailun voittaja julkistetaan 19.8.2022. Kilpailun säännöt löytyvät täältä.